Pentru copiii bolnavi, de la oameni cu suflet. Timişorenii muncesc la renovarea a 12 saloane de spital

Data publicării:
babes

Lucrările de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara sunt în toi. Zeci de voluntari îşi petrec aici finalul de săptămână. Se zugrăveşte, se schimbă pardoseala, geamurile şi mobilierul. De dimineaţa până seara, cu toţii trudesc pentru ca micii pacienţi ai spitalului să aibă parte de condiţii decente. Printre cei care îşi dedică timpul acesi proiect este şi Claudia Mihoc. Ea este artista de ocazie a echipei de voluntari şi crează un ambient de poveste pentru copiii care vor fi trataţi aici.

”Eu am crescut înconjurată de artă şi e un plus a stării de spirit. Eu nu aş putea fără. Am venit întâmplător. Am zis că mă implic într-un weekend şi am ajuns de 3 săptămâni să facem toate holurile şi toate saloanele. E un sentiment extraordinar”, afirmă ea.

Alături de ea muncesc de zor alţi zeci de voluntari. Prin munca lor, ei încearcă să revigoreze un sistem bolnav cum este cel al sănătăţii din România:

”De două săptămâni am venit prima oară. Am văzut la lucru, un mail, trimis de Ioana care căuta voluntari. Şi am zis că e ok să ajutăm pentru că oricum altcineva nu o face”, ”Un pic dificil, dar scopul ne ajută să muncim cu sârg şi nu ni se pare aşa de greu, mai ales că suntem toţi împreună şi ştim că contribuim la ceva”.

Proiectul a început în toamna anului trecut. Fără niciun ajutor din partea spitalului sau a Primăriei Timişoara, în subordinea căreia se află unitatea sanitară, voluntarii au ajuns acum pe ultima sută de metri cu renovarea secţiei.

”Nu m-am aşteptat să se mobilizeze un număr atât de mare de oameni dornici să se implice. Chiar dacă nu ştiau să bată un cui, să dea o gaură, să monteze o aplică sau o priză şi aşa mai departe, ei au venit. Au fost zeci de oameni care au stat în praf de humă, cu măşti şi aşa mai departe. Chit că stăteau şi 10 ore nu s-au lăsat până nu am terminat”, spune Ioana Vârtosu, iniţiatoarea proiectului.

Până acum, în renovare s-au investit peste 80.000 de euro. Banii au provenit din donaţii, iar munca a fost 100% a voluntarilor. De la demararea iniţiativei, aproximativ 200 de timişoreni şi-au dedicat timpul proiectului.

Voluntari pentru sănătate. Fondurile pentru renovarea saloanelor unui spital provin din sponsorizări 

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri