Percheziții în casa fostului primar din Tormac

Data publicării:
icon percheitii la fostu primar061114

Vânzări ilegale de terenuri, încasare ilegală de subvenții pentru lucrări agricole și drumuri asfaltate doar în acte. Acestea sunt unele dintre suspiciunile care planează asupra fostului primar al localității Tormac, din județul Timiș, Aurel Băran. Alți localnicii își amintesc că Aurel Băran le-a promis o retea modernă de apă în trei sate. Oamenii spun că au plătit, iar în schimb au primit... butoaie de varză.

Acuzațiile care i se aduc fostului primar nu sunt o surpriză, susțin locuitorii din Tormac. Actualul primar spune că, pe lângă facturi decontate pentru lucrări fictive, Aurel Baran a lăsat primăria din Tormac cu aproape 700.000 de euro datorie, bani împrumutați de la bancă.

Csaki-Gal Karol, primarul comunei Tormac, ne-a declarat: "Lucrări decontate dar neexecutate, în mare cam asta, și bineînțeles, multe datorii, cea mai mare lăsată, moștenită de către mine. Despre ce datorie vorbim? Datorie a unui împrumut prin care s-a realizat rețeaua de apă în comună, cu toate că alimentarea cu apă în cele trei localități s-a făcut prin OG 7".

"Conform spuselor actualui primar, Aurel Băran ar fi încasat bani și pentru înlocuirea celor 4 turle ale bisericii. Dar ele nu au schimbate nici până acum".

Neregulile au ieșit la iveală după un control efectuat la Primăria Tormac de Curtea de Conturi. În raportul întocmit se arată că din primărie au fost sustrase sume importante de bani, cu documente false, printr-o firmă a fostului primar.

"Din cercetări a reieșit că în perioada 2008-2010, administratorul unei societăţi comerciale ar fi beneficiat de diferite sume de bani, în baza unui contract de încheiat cu o instituţie publică, în vederea efectuării mai multor lucrări de utilitate publică. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor infracţionale se ridică la aproape 750.000 de lei", declară Ancuța Morariu, purătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Aurel Băran a fost primar al comunei Tormac timp de 12 ani. Acesta nu a putut fi cotactat pentru a comenta acuzațiile care i se aduc.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Adrian Hrișcu
Editor Web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri