Sari la conținut
News Alert

Percheziţii în urma scandalului din Retezat. Trei instituții, vizate în cazul construirii unei microhidrocentrale pe Râul Alb

Procurorii DNA au percheziţionat astăzi Agenţia de Protecţie a Mediului Hunedoara, Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor "Ţara Haţegului", într-un dosar care vizează fapte de corupţie privind aprobarea construirii unei microhidrocentrale.

La sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara, procurorii anticorupţie au cerut şi ridicat acte referitoare la avizul dat de instituţie pentru construirea celor două microhidrocentrale. Pentru acestea, firma a luat credite bancare, unul de 4,5 milioane de euro, iar celălalt de 1,6 milioane euro.

La Râul Alb, în urmă cu aproape o săptămână, a avut loc un conflict între activişti de mediu şi reprezentanţii firmei constructoare. Atunci, patronul acestei societăţi a fost călcat de maşina unuia dintre ecologişti. Procurorii din Hunedoara au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală gravă şi tentativă de omor.

Ecouri după un scandal de pomină. Ecologişti şi reprezentaţi ai unei microhidrocentrale, implicați într-o altercație