Pericol de contaminare cu substanțe toxice pe Valea Mureşului

Data publicării:
contaminare

Mormanul de recipiente de plastic a fost găsit la doar 50 de metri de marginea Drumului Naţional 7, la aproximativ cinci kilometri de intrarea în oraşul Lipova.

”În perimetrul văii Jernova au fost depozitate clandestin, ilegal, materiale toxice”, ne informează Vasile Dodon, viceprimarul orașului Lipova.

”Aparatura a semnalat un pericol chimic minor chiar deasupra substanţelor şi la aproximativ cinci metri de zona în care se găseau flacoanele cu substanţe”, precizează George Pleşca, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Cu toate că încă nu s-a stabilit precis originea lor, autorităţile spun că, cel mai probabil, substanţele chimice provin dintr-un laborator, iar cineva a vrut să scape de ele. ”Substanţele sunt corozive şi toxice în contact cu pielea sau la inhalare, se vor depozita într-un container metalic”, spune George Pleşca.

Containerul cu substanţele periculoase va fi depozitat de Inspectorii Gărzii de Mediu într-o încăpere sigilată până când se va stabili natura flacoanelor, dar şi locul din care provin.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri