Peste 1.100 de contestații la Bacalaureat în Timiș. Vezi cum se procedează în cazul lor!

Data publicării:
contestatii a



Cele mai multe contestații au fost la Română - 422 și Matematică -263, iar cele mai puține, la Logică - una sigură! Contestațiile din Timiș și Bihor merg la soluționare la Arad, în Timiș se corectează cele din Mehedinți. Rezolvarea contestaţiilor este programată între 9 și 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale, în 12 iulie 2013.

După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate  iniţial. În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note, nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.
(sursa: Anexa 2 la ordinul MECTS nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat -2011)

Reporter: Sorina Covlea
Redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri