Peste 1.200 de câini la prima expoziție de frumusețe canină din România, în 2014, desfășurată la Timișoara

Data publicării:
competitie canina 09

De la cei mai mici până la cei mai impunători, câinii au defilat în faţa arbitrilor. Pe lângă titlurile clasice, au fost acordate şi cele de Derby Winner și Campionul Campionilor.

„Să ne arătați dentiția, vă rog. Da. Și în lateral“,„Rasa este ciobănesc de Asia Centrală. El a participat la clasa campioni, mascul. A câștigat astăzi Excelent 1, ceea ce e Best Of Breed, cel mai bun al rasei. Linia lui este pur rusească, este un câine pur rusesc, se vede și după formatul capului. Mie tipul acesta îmi place“, ni se spune.

competitie canina 01
competitie canina 01


Recunoscute în întreaga lume, competiţiile canine de la noi atrag în fiecare an şi concurenţi străini. „Competițiile canine din România au o reputație foarte bună și ne place de fiecare dată să venim, să participăm la concursuri“, afirmă Avishag Morgenstern, concurent din Israel.

Stăpânii recunosc că pregătirea pentru concurs nu e uşoară, însă rezultatele le aduc satisfacţii şi cresc valoarea patrupedelor: „Trebuie să-i acorzi multă atenție, multe plimbări, să îl lași să socializeze, deci nu-i chiar foarte ușor. Și să nu îl lași să intre în depresie, să nu îl lași singură“.

„Câștigătorul se alege, în primul rând, cu mândrie. Mândrie că are un câine de rasă, sănătos, apreciat de arbitri de specialitate și crește valoarea exemplarului său, crește valoarea reproducătorului“, afirmă Daniela Radu, președintele Asociației Chinologice Timiș.

Următoarea competiţie canină va avea loc la Cluj, în 15 şi 16 februarie.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cosmin Pîrlogea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri