Peste 100 de gospodării inundate în Caransebeş 

Data publicării:
inundatii

- Jumătate de metru? ”A avut un metru, un metru şi jumătate aproape”. Aşa arătau curţile a zeci de case din Caransebeş. Patru ore a plouat fără oprire, iar precipitaţiile au depăşit 40 de litri pe metru pătrat. De atâta apă, canalizarea s-a blocat.

”Este inundată în proporţie de 100%. Toate lucrurile sunt distruse. Am scos curentul şi restul sunt toate... prizele cum au fost, cum le-a prins ploaia”, - Şi rezolvaţi ceva dacă o scoateţi acum? ”Păi nu, că pe partea cealaltă intră, pe aici o arunc... aşteptăm să vină pompierii”.

Grădinile oamenilor nu mai seamănă cu ce au fost. Nu se mai văd nici florile, nici asfaltul şI nici măcar drumul care duce spre intrarea în casă. Unii s-au adăpostit de ploaie în... maşină: - De ce staţi doamnă în maşină? ”De teamă de apă”, - Dar în casă nu puteţi sta? ”Păi, e plin de apă, şi în pat”.

Pe multe străzi, apa avea aproape jumătate de metru: ”Nu am apucat să intrăm în casă”, - Nu aţi reuşit să intraţi în casă? ”Am venit de la muncă şi... e foarte mare apa”.

Cu șase autospeciale şi șase motopompe, pompierii au venit în ajutorul celor care şi-au văzut curţile transformate în lacuri de ocazie.

În tot judeţul Caraş-Severin, aproape 150 de gospodării şi locuinţe au fost inundate.

reporter: Raluca Popa
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri