Peste 1000 de locuri de muncă pentru şomeri

Data publicării:
n18 peste 1000 de locuri de munca pt someri icon

Printre cei care şi-au căutat astăzi un loc de muncă au fost şi 15 deţinuti de la Penitenciarul din Timişoara. Sunt aproape de eliberare, aşa că îşi doresc să aibă şansa de a se reintegra cât mai repede pe piaţa muncii:

"Majoritatea au încercat să fie deschişi şi apreciez asta. Fiecare a apelat la latura umană, şi atunci a fost ok. Chiar am fost surprins că nimeni nu şi-a arătat reticenţa".

"În domeniul vânzărilor. Am încercat să caut ceva pe acest domeniu, pentru că îmi place foarte mult şi sunt obişnuit cu acest gen de muncă-S-au purtat foarte bine cu noi, şi sunt foarte deschişi. Adică suntem oameni şi noi, dacă am greşit nu înseamnă că trebuie să fim marginalizaţi".

Din cele peste 1000 posturi scoase la bătaie, 900 au fost pentru persoanele cu studii medii. Restul i-au vizat pe cei care au terminat o facultate. Însă nici experienţa profesională nu este uneori suficientă. O spun cei care au câţiva ani de muncă în spate şi care se lovesc de o ofertă salarială proastă.

"Marea majoritate plătesc foarte puţin, de la 1000 de lei brutul, care este catastrofal", ne-a mărturisit un deţinut cu studii superioare.

Aproape 6000 de şomeri are în acest moment judeţul Timiş. Cu toate acestea, recrutarea poate fi uneori dificilă, spun angajatorii.

"Primim în general oameni care sunt interesaţi însă, nu ştiu, poate nu aşa de consecvenţi. Este mai greu să găsim oameni care vor să muncească, să fie interesaţi" - Laura Ighita, angajator. 

"Noi avem în jur de 100 de CV-uri , deci, astăzi, aş putea să spun că au aplicat destul de mulţi. Şi chiar a fost un flux destul de mare de oameni, chiar de la ora 9.00, de când a început", spune Tudor Matrache, reprezentantul unei firme de recrutare.

Bursa Generală a locurilor de muncă este organizată o data pe an.



reporter: Adina Iriza
operator: Tiberiu Alasu
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri