Peste 40 de unități de învățământ din Timiș, fără autorizație sanitară. Anul școlar începe acolo pe răspunderea directorului

Data publicării:
controale-1



Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor şi Inspectoratului Școlar Județean au efectuat controale în aproape 600 de școli din Timiș.

De exemplu, reprezentanții ISJ Timiș au verificat microbuzele şcolare, autorizațiile sanitare, lucrările de reparații şi modul în care s-a făcut igienizarea. Inspectorii de la DSP Timiș s-au asigurat că personalul de îngrijire şi cadrele didactice au analizele medicale la zi, dar au verificat și condițiile igienico-sanitare din sălile de clasă și băi.

Cantinele și transportul alimentelor s-au aflat în vizorul reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare. Tot aceștia mai verifică și locurile de depozitare a alimentelor, cabinetele medicale, dar și modul de colectare a deșeurilor.

Situația e ceva mai bună decât anul trecut. Atunci, 54 de unităţi de învăţământ şi-au primit elevii, deşi nu aveau autorizaţie sanitară.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri