Piaţa Bălcescu: lucrări finalizate. Ce spun timișorenii despre utilitatea investiției  

Data publicării:
balcescu A

Peste un milion de lei, bani din bugetul local, au fost investiţi în zona Pieţei Bălcescu. Lucrările care au început în luna august au schimbat radical întreaga zonă. A fost construit un sens giratoriu nou şi reorganizată toată circulaţia de pe arterele principale.

 

”E mult mai fluid, vizibilitatea mai bună, e mult mai ok”. - Şi pentru pietoni? ”Și pentru ei și pentru șoferi”, ”Era destul de aglomerat, dacă s-a fluidizat traficul e bine și pentru pietoni”. - Cum arată întreaga zonă? ”Arată chiar foarte bine”,”Parcarea şi pistele sunt ok, e bine așa cum arată”, spun timișorenii pe care i-a abordat echipa Digi24 Timișoara în Piaţa Bălcescu.

 

Cele aproape patru luni în care munictorii au lucrat în zona Piaţei Bălcescu nu au fost însă suficiente pentru ca edilul Timişoarei să hotărască şi cum amenajează insula din mijlocul intersecţiei. Abia săptămâna viitoare vom afla dacă va fi amplasată acolo Coloana Fidelităţii, monument care se găseşte în prezent în Cimitirul Eroilor.

 

Primarul Timișoarei Nicolae Robu explică noutățile: ”Din Piaţa Bălcescu și până la intersecția cu Odobescu am făcut trei benzi, apoi pe partea stângă avem trotuar cu piste de biciclete şi apoi locuri de parcare la 45 de grade. Tot traficul în intersecţie este pe principiul sensului giratoriu”.

Pe lângă lucrările realizate în zona Piaţei Bălcescu, a fost refăcut şi asfaltul de pe strada Ciprian Porumbescu. Această investiţie a însemnat alţi 360.000 de lei, sumă care a fost alocată tot de la bugetul local.

reporter: Sorina Covlea
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri