Piețele și magazinele timișorene, pline de cumpărători înainte de Paște. Îmbulzeală pentru carnea de miel

Data publicării:
miel

Încă de dimineaţă oamenii au umplut Piaţa Iosefin din Timişoara. Carnea de miel a fost cea mai căutată, iar comercianţii abia au putut face faţă fluxului mare de clienţi. - De câte ori aţi adus de dimineaţă? ”Vine încontinuu, ca pe bandă!”

Alţii au terminat marfa înainte de prânz. ”Am terminat, da, uitaţi ce se mai vede, un miel şi unul pe masă. Deci au stat la rând, deşi au fost vânzări, nu putem să zicem, şi cu sfertul de miel, nu putem să zicem , ca pentru fiecare buzunar”, spune un comerciant.

Oamenii au stat la coadă minute în şir, ca să cumpere carne de miel. Cei mai mulţi dintre ei nu au luat mai mult de două kilograme. Din acest motiv au şi lăsat cumpărăturile pentru ultima zi: ”Ştiţi cum e? Românul în ultima sută, atunci îi place să stea la coadă, să se îngrămădească, să zică, auuu... c-am dormit până acum. Ce să facem? Asta-i viaţa în România”.

La fel de aglomerat a fost şi Piaţa Badea Cârţan, unde este şi singurul punct de sacrificare a mieilor din Timişoara. Nici aşteptarea şi nici preţul cărnii nu i-au ţinut departe pe clienţi: ”În fiecare an se întâmplă așa. Vinerea e nebunie, nu ai loc să te înțelegi aici”, -De ce credeți că lasă oamenii pe ultima sută de metri?
”Din cauza prețului lasă pe ultima sută de metri. Toți speră, probabil, că se vor ieftini”.

Forfotă a fost şi în magazine. Cumpărătorii spun că de sărbători nu vor să se abţină de la nimic: ”Până acum am cumpărat din astea, de grătar ceva, pâine, acuma cumpărăm roşii. Oameni tineri, sărbătoare, măcar de sărbători să nu ne tragem de la gură”.

Iar scenariul se va repeta şi mâine când, de dimineaţă, pieţele şi magazinele se umplu de clienţii întârziaţi.

reporter: M. Rohnean/ I. Sapianu
operator: D. Şoşdean/ G. Ştefăniţă
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri