Pietonală „europeană", cu pietre de acasă. Lucrările s-au oprit pentru că nu se mai găsesc pietre la fel

Data publicării:
pietonala

"Materialul pentru pavaj s-a terminat undeva la o treime din spațiul frontului nostru și de aici am continuat noi până la intrarea principală". Patricia Bociu are de mai bine de doi ani o cafenea în centrul istoric al Timișoarei. Cum lucrările la pietonală s-au oprit, ca să își mențină afacerea și clienții pe terasă, femeia a început propriul proiect de reabilitare.

"Am amenajat terasa în regie proprie, adică am cumpărat niște dale pe care le-am montat. Probabil că limonada pe care am vândut-o la terasă a acoperit cumva costurile dalelor", a explicat Patricia Bociu, manager local.

De aproximativ patru sute de lei a fost nevoie pentru a acoperi cu dale cei opt metri pătrați în care pietrele, ce ar trebui aduse din Italia, n-au mai ajuns.

"Super ok. Inițiativă ce pot să zici altceva, dacă vor să termine construcția cât mai repede",
"Dar Primăria primește vreo sancțiune că nu termină la momentul la care ar fi trebuit să termine?",
"Se aseamănă la piatră și de ce or rămas numai doi sau trei metri".

"Turiștii care vor să își bea cafeaua în centrul istoric al Timișoarei o pot face în plin șantier, pe dalele așezate de comercianți sau pe pietonala în care, în acest moment, lucrările s-au oprit", a precizat Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Autoritățile dau vina pe firma care aduce piatra cu care ar trebui pavată pietonala. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, spune: "Lucrările au stagnat pe acea porțiune pentru că, dacă ați remarcat, pavarea străzii Mercy este cu o piatră mai specială care se găsește doar într-o singură carieră în Italia și nu s-a găsit în exploatare piatră identică cu cea pe care am folosit-o".

Reabilitarea centrului istoric al Timișoarei costă 15 milioane de euro. 80% din bani vin de la Uniunea Europeană.

Reporter: Vlad Ungar
Operator Dan Șoșdean, Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri