Sari la conținut

Pistă de biciclete prin restaurant. De o parte şi de alta a pistei se află mesele unei terase

”De o parte şi de alta a pistei se află mesele unei terase de pe malul Begăi. Nici clienţii, dar nici bicicliştii nu se simt deranjaţi de acest lucru, însă singurii care trebuie să fie atenţi sunt ospătarii”, spune Maria Rohnean, reporter Digi24 Timişoara.

Terasa restaurantului se amenajează de ani buni, în fiecare vară, pe malul Begăi. În acest an, însă, angajaţii s-au trezit cu pista lângă mesele la care iau loc clienţii. Deocamdată, patronul restaurantului nu pare să fie deranjat de acest lucru, iar bicicliştii au o nouă atracţie.

”Sincer, nu, nu mă deranjează, atâta timp cât am pe unde să merg”, - Dar pe clienţi credeţi că-i încurcă? Îi deranjează? ”Posibil să-i încurce, nu pe toţi, dar se mai uită”, ”Pe noi...în drum spre Iosefin mai luăm şi câte un mic”, spun bicicliștii.

Mulţi dintre bicicliști se opresc la terasă din plimbarea pe malurile Begăi:
”Mie mi se pare perfect, sincer. De ce? Adică e o super ofertă, 2 în 1”,
”Nu mi se pare cel mai optim aranjament, dar nu mă deranjează neapărat”, - Nici ca biciclist, nici ca client? ”E prima dată când vin de fapt şi nu pot să mă pronunţ, dar nu-mi dau seama de pericole”.

Nici pe clienţii care nu sunt amatori ai plimbărilor pe două roţi nu-i încurcă pista pentru biciclete, însă observă că le dă bătăi de cap angajaţilor terasei:
”Cred că încurcă mai mult personalul, în momentul în care vine să ne servească. Noi nu avem nicio problemă”.

Primarul Timişoarei consideră însă că este o gravă eroare de proiectare, mai ales că terenul este unul privat. Prin urmare, acesta va anunţa imediat firma care se ocupă de lucrări să remedieze problema.

”Există două posibilităţi: fie se cedează tot terenul acela ca să nu mai fie mese de o parte şi de alta, în sezonul cald, fie se poate ajunge şi la desfiinţarea pistei de biciclete pentru a nu cădea în ridicol cu o realizare de tipul acesta”, anunță Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Pistele de biciclete construite de-a lungul malurilor Begăi fac parte dintr-un proiect european cu o finanţare de 50 de milioane de lei. Deşi trebuia să fie inaugurată la începutul lunii viitoare, termenul a fost prelungit cu încă şase luni.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă