Sari la conținut

Pistele de biciclete, prădate de hoţi. De pe pistele de biciclete au fost furate mai multe componente metalice

Mai multe capace de pe stâlpii care delimitează pista de bicicletă de trotuar au dispărut în ultimele zile, ceea ce a stârnit nemulţumirea bicicliştilor. Acestea pot fi desprinse foarte uşor, deoarece nu sunt sudate. ”Cineva trebuie să răspundă, trebuie să răspundă cineva, nu? Asta-i problema!”, - Aţi auzit că sunt hoţi prin zonă, prin sat? ”Hoţi sunt prin zonă, vin şi atacă la firme...”, - Ce credeţi că fac cu aceste obiecte? ”Păi la fier sau fură materiale de construcţii. Foarte rău”, - Ce-ar trebui să se facă? ”Să se facă ceva în ţara asta”.

Primăria Timişoara este beneficiarul lucrării în valoare de 50 de milioane de lei, bani din fonduri europene dar şi de la bugetul local. Cu trei luni înainte de finalizarea pistei, angajaţii municipalităţii au sesizat lipsurile şi au transmis problema Poliţiei Locale. ”Zona a fost cuprinsă în itinerariul de patrulare a echipajelor auto şi vom avea în atenţie astfel de probleme în perioada următoare. Evident, în cazul în care vor fi întâlnite persoane care sustrag astfel de bunuri publice, se vor lua măsurile legale care se impun”, ne-a precizat Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Şi la pista de biciclete care leagă Timişoara de Serbia, și care a costat aproape două milioane de euro, lipsesc mai multe bunuri. Printre ele, un lacăt de la o barieră şi mai multe benzi reflectorizante. Cei de la Apele Banat, beneficiarii proiectului, sunt însă neputincioşi în faţa acestui fenomen.

Cu maşina pe pista de biciclete. Bicicliştii cer amplasarea unor stâlpişori care să blocheze accesul autoturismelor  

”Sunt anumite materiale de interes pentru unii vecini de-ai noştri şi din păcate îi mai tentează fierul pentru a-l vinde la fier vechi, se întâmplă peste tot. N-avem cum să postăm câte-un poliţist la fiecare barieră, ne bazăm mult pe simţul civic”, spune Mihaela Madăr, reprezentantul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat.

Toate pagubele vor fi suportate din banii celor care întreţin aceste lucrări, iar bucăţile lipsă vor fi înlocuite, însă în funcţie de priorităţile bugetare. Prejudiciul este de aproximativ 200 de lei.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche