Planuri pentru o terasă pe Podul Eiffel

Data publicării:
pod

Legenda spune că podul de fier de peste Bega a fost proiectat de acelaşi constructor genial care a ridicat şi Turnul Effel din Paris. Dacă acolo milioane de oameni admiră monumentul, la Timişoara, se vinde la fier vechi. În urmă cu câteva luni, bucăţi mari din feronerie au fost furate.

“Câteva bucăți de cornier, doi lacatuși si un sudor nu ar avea mai mult de lucru de o oră. Avem si noi ceva de arătat, putem “păcăli” turiștii că-i podul Eiffel cum spune legenda. Nu știm să o exploatăm”, spune Cornel Vaida.

Acum, autorităţile vor să exploateze potenţialul monumentului.

Traian Stoia, viceprimar al Timişoarei, anunță: „O să luăm măsuri urgente de securizare a zonei și, în perspectivă, o să încercăm să îi dăm o întrebuinţare cât mai aproape de interesul cetăţeanului”

Iar întrebuinţare cât mai aproape de interesul cetaţeanului inseamnă..... "O terasă! Oamenii ar putea sta desupra râului si servi ceva, într-un iluminat artistic, seara. Ar putea fi o chestie foarte foarte interesantă".

Ideea viceprimarului nu place. “Cred ca este o idee de-a dreptul tâmpită si dacă ar avea-o cineva îl sfătuiesc să renunţe la ea”, spune Cornel Vaida. Și alte opinii: “Pe pod, nu! Podul e pietonal”, “Sub nicio formă”.

Viceprimarul spune că a gândit deja un proiect pentru podul de fier din Timişoara. Acesta urmează să fie iluminat arhitectural şi vor fi amplasate mese şi scaune. Totul ar putea deveni realitate dacă planurile viceprimarului trec de Consiliul Local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri