Sari la conținut

Pleacă la drum cu puncte în minus

ACS Poli Timișoara va pleca la drum în noul sezon al ligii a doua cu opt puncte în minus. Bănățenii ar fi trebuit să adune minimum 15 puncte în cele 14 meciuri din play-out, fază a campionatului în care au intrat cu 13 puncte, cu rotunjire, însă au obţinut doar 7, ceea ce înseamnă că diferenţa de 8 puncte i se va scădea în noul sezon al Ligii 2.

„Nu am știut și nu ne așteptam la această depunctare, dar care e conformă cu regulamentul, trebuie să o respectăm, nu avem ce face, vom începe cu deficitul de minus opt puncte, recuperăm și încercăm să promovăm”, admite Ioan Miculaș, președintele ACS Poli Timișoara.

Oficialii  și jucătorii grupării alb-violete admit că anunțul venit după ședința Comitetului de Urgență al FRF i-a luat prin surprindere și spun că obiectivul impus – revenirea în elită – poate avea de suferit în aceste condiții.

„Sută la sută sunt demoralizați și suntem și noi la fel, încă nu ne-am trezit bine, dar asta este… avem timp să trecem peste până începe campionatul, mai e o lună, ne pregătim, sunt jucători profesioniști care trebuie să înțeleagă situația și cu atât mai mult, probabil ne ambiționează și mai tare”, continuă Miculaș.

„Știam de ieri treaba asta, dar avem încredere în noi, în echipă, în conducere și sper să se resolve situația”, a adăugat Octavian Drăghici.

Dincolo de depunctare, ACS Poli va mai trebui să rezolve și problema datoriilor către foști jucători. Srjan Luchin și Georgi Sarmov au avut câștig de cauză la Comisia de Litigii și asteaptă banii care li se cuvin, din partea grupării alb-violete. Timișorenii au cinci zile la dispoziție pentru a plăti sumele, în caz contrar vor acumula alte penalități sportive.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Andrei Marina