Ploaie cu note de 10 la Evaluarea Națională. Trei elevi din Timiș au obținut media generală maximă la examen

Data publicării:
rezultate

Ora 12, în școlile din Timișoara. Afișarea rezultatelor de la Evaluarea Națională i-a făcut pe părinți și elevi să se înghesuie, pentru a vedea notele și pentru a face fotografii cu mediile obținute. Alexandru Hediș este unul din cei aproape 150 de elevi din Timiș care au obținut nota 10 la proba de Matematică. A terminat gimnaziul cu media 9,92, iar munca depusă a dat roade și la examenul de la finalul clasei a VIII-a.

M-am pregătit și mult, dar nici dacă nu mă pregăteam atât, tot luam o notă mare. Chiar mi s-a părut simplu”, spune el.

”Sunt mulțumit. La Română 9,60 și la Matematică 9,95. Mi s-a părut mult mai ușor decât m-am așteptat. Am crezut că ne vor da mai greu”,
”Sunt bucuroasă, doar că am luat 9,95 la Mate și e puțin ciudat”,
”Notele au fost acceptabile și la fel și subiectele”, afirmă alți elevi.

Rezultatele i-au impresionat până la lacrimi pe unii părinți:
”E o ușurare extraordinară, o bucurie greu de deschis în cuvinte, având în vedere că a fi părinte e cea mai fericită, dar și cea mai dificilă situație a unui om”.

În județul Timiș, rezultatele au fost mult mai bune față de anii anteriori. Au fost și trei elevi care au luat nota maximă la ambele probe ale examenului.

”Media generală peste 5, un procent de 74,34%, la Matematică, peste 5, 68,61%. La Limba Română, 81,23% au obținut peste 5. De remarcat ar fi faptul că am avut și elevi de nota 10. La Limba Română 12 elevi, iar la Matematică 144”, ne-a declarat Aurelian Sima, inspectorul școlar general adjunct al județului Timiș.

La nivelul județului Timiș există, însă, și 51 de elevi care au obținut o medie ce a depășit cu puțin nota 1. Elevii nemulțumiți pot depune contestații, iar rezultatele finale se vor afișa în 30 iunie. În total, au fost evaluați peste 4.500 de absolvenți de gimnaziu din Timiș.

Start la Evaluarea Națională. În Timiș, un elev a fost eliminat

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri