Plouă afară, plouă și în tramvai

Data publicării:
tramvai

Plouă afară, plouă și în tramvai. Se întâmplă la Timișoara, unde jumătate dintre garniturile care transportă călători sunt vechi de 70 de ani. În imaginile trimise de un telespectator Digi24 se vede cum apa a udat scaunele, dar și geamurile pe interior. Reprezentanții societăţii își cer scuze, dar nu asta nu rezolvă problema.

Imaginile au fost surprinse pe una dintre cele mai aglomerate linii din oraș. Timișorenii au fost nevoiți să stea în picioare pentru că nu puteau folosi scaunele.

"Sub orice critică și în zilele săptămânii și de sărbători și oricând deci nu este conform așteptărilor noastre. Este un tramvai vechi și nu este încălzit."

"În anul 2019, timișorenii încă mai circulă cu astfel de tramvaie vechi de zeci de ani. Problema cea mai mare a călătorilor este că garniturile vin foarte greu în stație" - Mihai Vălușescu, jurnalist Digi24.

Cele 26 de tramvaie vechi circulă în Timișoara încă din anii '90. Atunci au fost primite din Germania, acolo unde au fost scoase din uz.

„Se mai cere un pic reînoit. Am început să râd că sună și tramvaiele astea aduse din Germania acum 20 de ani cum sunau cele de demult."

"Circulă și greu mai stai în stație, mai ce să faci, asta e. Care sunt cele mai mari probleme pe care le întâmpinați cu tramvaiele? Stai mult după ele și controlorii sunt mai așa și așa."

Conducerea societății de transport recurge doar la scuze, fără să găsească o soluție concretă.

"Ne cerem scuze pentru călătorii care au fost supuși unui astfel de moment și îi asigurăm în continuare de toată deschiderea și de toată implicarea noastră în tot ceea ce constă calitatea transportului public din Timișoara", spune Nicolae Bitea, director STPT.

Jumătate dintre tramvaiele care circulă în Timișoara au durata de folosire depășită. 28 de garnituri reabilitate la fabricile din Arad și Pașcani mai circulă pe șine. Primăria vrea să cumpere 16 garnituri nou-nouțe, dar la licitația organizată luna trecută nu s-a înscris nicio firmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri