Sari la conținut

Poliţiştii părăsesc sistemul

Satul Măguri, judeţul Timiş. Aproape 1000 de locuitori îşi duc traiul de ani buni, fără să aibă siguranţa că poliţiştii veghează asupra bunăstării localităţii. Incidentele, de orice fel, sunt la ordinea zilei și, după cum susțin localnicii, cei vinovaţi sunt pedepsiţi rareori.

În cazul în care se întâmplă un incident în satul Măguri din judeţul Timiş, oamenii aşteaptă poliţia care vine de la aproximativ 10 kilometri, adică din Lugoj. Pentru a se feri de hoţi, oamenii stau zi şi noapte cu porţile închise. Reprezentanții sindicatului poliţiştilor din Timiş au trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Afacerilor Interne, prin care cer luarea unor măsuri imediate.

"Pleacă oamenii din sistem pe diferite căi, unii mor, mor prematur, pe nimeni nu interesează de ce, alţii îşi lichidează activitatea din poliţie, plecând în străinătate unde e mai bine. Stresul este la cote maxime, nu se pune problema. Este ceva deosebit de grav, dacă nu se intervine, într-o bună zi, mulţi oameni vor claca", ne-a declarat liderul Sindicatului Poliţiştilor din judeţul Timiş, Doinel Malcoci. 

În fiecare structură din Timiş este nevoie de la 1 până la 5 poliţişti pentru ca activitatea să decurgă normal, spun sindicaliştii. Absolvenţii şcolilor de subofiţeri sau ai Academiei, care intră în sistem în fiecare an, nu suplinesc, însă, nici pe departe plecările cadrelor cu ani de experienţă.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop, Viorel Jiva
Editor Web: Răzvan Bulacu