Sari la conținut

Pompierii, la foc continuu de Revelion

”Trebuie să fie un drum de acces în stânga... Stâlpul acela era acolo, aplecat deasupra DN6. L-au dat de acolo, dar acum e aplecat pe partea cealaltă de drum, nu se mai poate circula pe drum”, spunea, prin telefon, dispecerul. Este doar una dintre explicaţiile oferite de dispecerii de la ISU Banat colegilor lor plecaţi la intervenţie. E noaptea de Revelion, însă, cu excepţia unor beculeţe colorate din dispecerat, pentru angajaţii de aici, ea arată ca oricare alta.

În sala de aşteptare a pompierilor însă, atmosfera este puţin mai festivă. Salvatorii şi-au permis un răgaz pentru o felie de cozonac şi o urare pentru noul an: ”Multă sănătate şi multă fericire, Anul Nou să vă aducă toţi ce v-aţi dorit şi nouă foarte puţine intervenţii”.

Şampania au lăsat-o pentru a doua zi, aşa că au ciocnit câte un pahar cu... suc: ”Sănătate şi puţine intervenţii”.

Clipa de linişte nu a durat însă mult. Mobilizarea pentru o nouă intervenţie a început în momentul în care a sunat alarma. În mai puţin de un minut, pompierii s-au echipat şi au urcat în maşinile de intervenţie. Angajaţii ISU au preluat rapid solicitarea şi au dat raportul comandantului de intervenţie: ”Pregătit pentru intervenţie!”

Iar asta este doar o mică parte din noaptea de Revelion a pompierilor timişeni. ”S-a intervenit la un incendiu de casă, la o degajare de stâlp, la o degajare de ţurţuri şi la un incendiu de transformator. De asemenea am avut 30 de intervenţii SMURD”, ne-a declarat sublocotenentul Bogdan Mutu.

Pentru pompieri, noaptea de Revelion este o noapte normală, ca orice noapte, aceştia intervin la fel ca-n orice zi din timpul anului.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche