Sari la conținut

Povești de Hollywood, transformate în jocuri. O firmă de IT din Timișoara a creat jocurile Rambo, Basic Instinct și 24

”Aici vedem schița inițială făcută în photoshop pe care lucrăm, avem materialul aprobat de studiouri. De aici Basic Instinct sau 24, jocuri online cu milioane de utilizatori în toată lumea”. Alex Popescu are 28 ani și are griă ca secvențele din jocuri să semene cu cele din filme. E fan Rambo încă de când era mic și nu a visat vreodată că va ajunge să lucreaze cu creatorii celebrului personaj.

”Am avut chiar odată onoarea să lucrez cu vicepreședintele Paramount Studios. Și ei se bucură mai mult pentru că produsul lor chiar dacă sunt filme vechi, noi le readucem un soi de profit. Și vin tot felul de nume gen Sylvester Stallone în discuție”, precizează Alex Popescu, games product manager.

100 de graficicieni și programatori lucrează la foc continuu la Timișoara pentru ca poveștile din serialul 24 premiat la Globurile de Aur sau din Basic Instinct să ajungă pe calculatoarele pasionaților de jocuri video. Sunt mândri că producătorii de la Hollywood i-au ales pe ei:

”Mă bucur că au succes și reușesc să ne facă mândri de propria muncă. Chiar la Hollywood”,
”Am lucrat la prezentările pentru ședințele cu producătorul, cu studiourile. Chiar la 24 am lucrat, nu știu, un an de zile”,
”Mă simt foarte bine să fiu parte din echipa asta”.

”Firma mamă este în Luxemburg, avem dezvoltarea aproape toată în Timișoara și încă câțiva în Londra, practic putem spune că toată dezvoltarea de soft este făcută în România”, precizează Florin Ietan, director general firmă de jocuri.

Jocurile create la Timișoara au milioane de utilizatori în toată lumea, iar întreaga companie are o cifră de afaceri de peste 5 milioane de euro.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: George Ștefăniță
Editor web: Călin Țenche