Pregătiri de Halloween

Data publicării:
icon pregatiri de halloween 301014

În ultimele zile, cei care vor să sărbătorească Halloween-ul au luat cu asalt centrele unde găsesc de închiriat îmbrăcăminte ce imită vestimentația eroilor cunoscuți. În timp ce recomandă ținute adecvate pentru petrecerile de Halloween, reprezentanții centrelor de închirieri ne spun povestea sărbătorii împrumutate de la americani.

Anca Radu-Basarab - managerul unei firme de închiriat constume: "Au legătură cu sărbătoarea toamnei, cu sărbătoarea recoltei, când oamenii se costumau pentru a aduce bogăție și mai ales cei care se costumau în animale voiau să preia din puterea acelor animale pentru a avea pe tot parcursul anului putere".

Cei care vor să fie de nerecunoscut în noaptea de Halloween pot înlocui costumul cu un make-up profesional. Produse de machiaj pe bază de apă sau adezivul din latex pot crea efecte precum o rană deschisă sau pot accentua ridurile de expresie, pentru un aspect cât mai înfricoșător.

"Pot chiar să își creeze sângele artificial sunt foarte multe rețete cu produse alimentare. Am accentual ideea de rău cu acceste tuțe și sânge și ochi însângerat ca și când ar fi dus o luptă cu un personaj", spune Gabriela Strugaru, make-up artist.

Fie că organizați o pertrecere acasă sau mergeți la un eveniment tematic, nelipsți vor fi dovlecii decupați cu expresii comice. Pentru cei care iau sărbătoarea în serios, nu doar înfățișarea contează, ci și meniul petrecerii de Halloween.

"Ouă umplute paianjen, adică ouă pe jumătate tăiate și decorate cu masline, decupate în așa fel încât să pară un paianjen în miniatură. Ca dulciuri, sunt mai multe opţiuni. Am făcut niște degete de vrăjitoare,care sunt foarte amuzante, le-am mai făcut anterior și au plăcut tuturor", ne spune blogger-ul culinar Narcisa Viorel.

Multe dintre rețete pot fi făcute acasă și sunt gata în doar 40 de minute, susțin bloggerii, care și-au adaptat și postările de pe internet în această perioadă. Dacă aspectul deserturilor pare ceva de speriat, gustul este... de poveste.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Hrișcu, Dan Șoșdean
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri