Premieră în România, în județul Hunedoara: primii arestaţi la domiciliu din România au ajuns la casele lor!

Data publicării:
arestati

Întrebăm: Cum ați primit decizia? ”Foarte bine, mulțumim”, - Vă bucurați?, ”Bineînțeles”, - Ce o să faceți când mergeți acasă? ”O să-mi iau familia în brațe”.

Instanţa a decis marţi ca, în cazul lui Petru Moldovan și lui Florin Muntean, arestul preventiv să fie înlocuit cu cel la domiciliu.

Ioan Petru Moldovan a ajuns acasă, în Orăştie. - Cât timp ai petrecut în arest? ”Opt luni”, - Cum au fost aceste opt luni pentru tine? ”Groaznice”, - Văd că ai o păpușică în mână, e pentru copil? ”Da”.

La Deva, părinţii lui Florin Muntean nu şi-au mai văzut fiul de anul trecut, din luna iunie. Şi nici nu auziseră de măsura luată de judecători. „Îl așteptam, pentru că eu îl consider nevinovat pe copilul asta", spune tatăl lui Florin Muntean.

Seara, bărbatul a ajuns acasă. Astăzi, va trebui să meargă la poliţie pentru a afla exact care sunt clauzele pe care trebuie să le respecte în arest la domiciliu: „S-a schimbat Noul Cod, nu știe nimeni nimic, e o mare degringoladă, sunt acasă, să văd ce se întâmplă"

Cei doi inculpaţi nu pot părăsi casa şi nu pot lua legătura cu cei implicaţi în dosar. Singura dată când pot pleca este atunci când trebuie să se prezinte la termenele de judecată. Arestul la domiciliu este pentru o perioadă de două luni. Înaintea expirării termenului, magistraţii Curţii de Apel vor decide dacă se va menţine această măsură.

reporter: M. Strinu/ A. Tuhuţ
operator: A. Marina/ C. Magda
editor web: C.Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri