Sari la conținut

Președintele CJ Arad, prins în flagrant de DNA. Nicolae Ioțcu ar fi luat astăzi 10.000 de euro mită

Ziua a început cum nu se poate mai prost pentru Nicolae Ioţcu, preşedinte al CJ Arad din 2008.

”Şeful Consiliului Judeţean Arad ar fi primit mita de zece mii de euro în apropierea casei sale din comuna Vladimirescu. Surse din anchetă spun că, la doi paşi de vilă, când şi-a dat seama că e vorba de un flagrant, Ioţcu ar fi încercat să scape de bancnotele arcate pe care le-ar aruncat pe capota maşinii”, spune Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Banii ar fi venit de la reprezentanţii unei firme care a câştigat anul trecut licitaţia pentru dotarea Spitalului Judeţean Arad, pe care a organizat-o Consiliul Judeţean.

”E vorba de aparatură care a intrat în dotarea blocului operator şi secţiei de Terapie Intensivă”, ne-a transmis Adrian Weiner, directorul Spitalului Judeţean de Arad.

Valoarea contractului se ridică la peste 1,6 milioane de euro, iar potrivit unor surse judiciare, Nicolae Ioţcu urma să fie recompensat de reprezentanţii companiei în mai multe tranşe. Astfel, pe lângă cei 10 mii de euro primiţi astăzi, el ar mai fi luat 35 de mii de lei acum o lună. O altă tranşă de bani ar fi trebuit să ajungă la Ioţcu peste o lună. În total, aproape 40 de mii de euro.

O posibilă explicaţie pentru averea deloc de neglijat a şefului CJ Arad, în condiţiile în care acesta are un salariu de doar 4.600 de lei pe lună. Pe lângă vila din comuna Vladimirescu, el mai deţine un apartament cu patru camere în Arad.

”Potrivit declaraţiei de avere, Nicolae Ioţcu are nu mai puţin de 12 conturi şi depozite în care are peste 66 de mii dolari, în jur de 10 mii de lei şi peste 50 de mii de euro. În plus, el pare să fie un fan al fondurilor de investiţii, în care a investit peste 120 de mii de euro şi 135 de mii de lei”, precizează Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

Averea şefului CJ Arad

66.000 de dolari
10.752 de lei
51.928 de euro
121.347 de euro şi
135.126 lei în fonduri de investiţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad are şi credite de returnat - unul de 89 de mii de euro, scadent în 2018, şi unul de aproape 45.000 de lei care trebuie achitat până anul vitor. În schimb, Ioţcu a si împrumutat două persoane cu 15 mii, respectiv 14 mii de euro. Până să devină şeful CJ Arad, Nicolae Ioţcu a fost senator din partea PDL, în perioada 2004-2008.

Reporteri: V. Ungar/ A. Novăcescu
Operatori: M.Pop/ A. Marina
Editor web: C. Țenche