Sari la conținut

Preşedintele CJ Caraş-Severin, în vizorul DNA. Au fost percheziţii, astăzi, la locuinţa şi în biroul lui Sorin Frunzăverde

”Prima dintre adresele la care au descins anchetatorii a fost chiar locuinţa lui Sorin Frunzăverde. Oamenii legii nu au zăbovit prea mult, deoarece acesta nu a fost găsit acasă”, ne-a precizat Maria Rohnean, reporter Digi24 Timișoara.

Anchetatorii au mers şi la Consiliul Judeţean. ”Percheziţiile sunt în curs de desfăşurare, vizează strict biroul preşedintelui Consiliului Judeţean şI au legătură cu turul II al alegerilor prezidenţiale”, a afirmat Camelia Șușco, purtătorul de cuvânt al CJ Caraș-Severin.

O ultimă verificare s-a făcut la o altă instituţie cu care Sorin Frunzăverde are legături strânse. ”Poliţiştii şi procurorii fac percheziţii şI la Camera de Comerţ şI Industrii, unde bănuiesc că Sorin Frunzăverde şI-ar petrece mare parte din timp”, a spus Maria Rohnean.

Şeful Consiliului Judeţean Caraş-Severin a transmis reporterilor Digi24 informaţii despre acţiunea DNA care îl vizează.

"Nu am primit încă o citaţie. Procurorii au căutat documente legate de modul în care s-au desfăşurat alegerile în turul doi al prezidenţialelor. Legat de Camera de Comerţ, eu sunt preşedinte fondator al instituţiei, mă duc să mănânc şi să mai discut cu prietenii de acolo. Nu am aici un birou unde să port negocieri. Recunosc că există parteneriate între Camera de Comerţ şi diverse instituţii locale, inclusiv Consiliul Judeţean, privind fonduri europene sau securitatea transfrontalieră cu Serbia", este opinia lui Sorin Frunzăverde despre acţiunea DNA.

Sorin Frunzăverde a intrat în politică imediat după decembrie 1989 şi, patru ani mai târziu a devenit vicepreşedinte al Partidului Democrat, funcție pe care a deținut-o până în 2012. Atunci a schimbat barca politică şi s-a înscris în PNL, unde ocupă funcția de vicepreședinte.

Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ionesie Gheorgheoni, prins în urma unui flagrant de procurorii DNA

Redactor: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche