Sari la conținut

Preşedintele și vicepreședintele CJ Hunedoara, reținuți. Cei doi sunt suspectați de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu

Mircea Moloț este cercetat într-un dosar ce vizează mai multe fapte de corupție. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara ar fi ajutat mai multe firme apropiate acestuia să primească preferenţial lucrări la stațiile de epurare ale companiei de apă din Deva, deţinută de Consiliul Județean, iar în schimbul acestor intervenţii, firmele ginerelui președintelui consiliului județean ar fi primit la rândul lor mai multe lucrări pentru diferite sume de bani, fără să existe, însă, vreun fel de contract între părți.

Procurorii au descoperit și faptul că Mircea Moloț s-ar fi folosit de funcția sa publică și cea din partid pentru a condiționa direcționarea unor fonduri guvernamentale către bugetul unei comune din județul Hunedoara, în mai multe tranșe, fapt ce este ilegal. Suma finală, susțin surse din rândul anchetatorilor, ar fi fost condiționată de modul în care alegătorii din comuna respectivă își exprimă opțiunea de vot. Anchetatorii îl acuză acum de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu.

Vă reamintim că procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la sediul instituției și de la domiciliul acestuia încă din data de 7 noiembrie, astăzi însă președintele forului județean împreuna cu oameni de afaceri au fost aduşi la sediul DNA din judeţul Alba.

UPDATE. După mai bine de 5 ore de audieri, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, dar și vicepreședintele instituției au fost reținuti pentru 24 de ore de procurorii DNA. Aceștia sunt suspectați de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu. Aceștia vor fi prezentați mâine magistraților de la Tribunalul Alba.