Prezentare de modă într-o fostă fabrică: rochii din cămăși sau cu capete de păpuși ca mâneci!

Data publicării:
rochie prima

Mitul androginului a inspirat-o pe Laura Chiriță să creeze piesele vestimentare unicat care pot fi purtate în cuplu. Nu sunt însă singurele idei inovatoare ale artistei - o provocare a fost și bluza în forma de fulg, acoperită cu peste o sută de petale.

”Cea inspirată din fulgul de nea cu tehnica camuflajului e mai grea, adică am avut destul de mult de cusut de mână petalele alea colo. E alb pe alb și ne ascundem cumva prin toată mișcarea aia de petale”, spune designerul Laura Chiriță.

De patru zile de muncă a fost nevoie pentru ca din opt cămăși să fie realizată o rochie, un articol vestimentar care, spune designerul, va face furori la cele mai extravagante evenimente.

”Practic, gradul de dificultate a fost atunci când am desfăcut toate cămășile și am încercat să fac o ținută”, afirmă Emina Stoianovici, designer.

Și a reușit pentru că, alături de celelalte piese vestimentare, a transformat pentru câteva ore vechea fabrica într-un veritabil catwalk.

”Îmi place foarte mult și spațiul. E foarte potrivit pentru ce au făcut ei”, ”Un spectacol de bună calitate în întregimea lui”, ”Foarte provocator experiment. Frumos, îmi place”, spun spectatorii.

 

Din dulapul cu jucării, două păpuși au ajuns direct pe o ținută croită din brocard. Totul pare desprins dintr-un film SF. ”Și dacă până acum conceptul de femeie cu capul pe umeri s-a dovedit că nu e suficient pentru bărbat ca să demonstreze că femeia este întradevăr individuală, eu am pus femeia cu trei capete. Poate le mai deschidem ochii”, precizează designerul Daniel Ignat.

Prețul unor astfel de piese vestimentare unicat depășește o mie de lei - bucata.

reporter: Vlad Ungar
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri