Prezentul şi viitorul medicinei româneşti

Data publicării:
n06 20prezentul 20si 20viitorul 20medicinei 20romanesti 20311212-41316

Alin Albulescu este proapăt absolvent al Facultăţii de Medicină, însă nu a participat la examenul de rezidenţiat. Avea deja un post asigurat la o clinică de ortopedie din Germania, acolo unde va şi lucra de la anul.

După şase ani de facultate în România, Alin va aplica tot ce a învăţat dar pe pacienţii din Germania. Şi nu este singuru. Alţi colegi care au absolvit medicina în ultimii ani, îl aşteaptă acolo.

Numai în acest an, din peste 500 de absolvenţi de medicină, câteva zeci au plecat în străinătate. Iar numărul lor începe să crească.

De cealaltă parte a baricadei, sunt studenţii patrioţi. Deocamdată. Radu Lazarovicz este se numără printre ei. Nu urăşte străinătatea, dar iubeşte prea mult România pentru a profesa peste hotare.

Tănărul este implicat în foarte multe proiecte şi este fascinat de Anestezie Terapie Intensiva.

Un alt vis al lui Radu este să devină profesor universitar. Consideră că are vocaţie pentru o astfel de carieră şi îşi doreşte să-i înveţe şi pe alţii tainele medicinei.

Numai în Timişoara au absolvit medicina în acest an, peste 500 de tineri. Rămâne de văzut câţi vor profesa în ţară, având în vedere că în ultimii şase ani, peste 10 mii de medici au plecat la muncă în străinătate. Doar 4% dintre ei, au revenit în România pentru a aplica ce au învăţat în ţările europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri