Sari la conținut

Prima zi de caniculă din iulie. Vremea se va schimba însă radical de mâine: din nou, ploi

Razele puternice au fost aproape insuportabile astăzi la amiază în centrul Timişoarei. Căldura a fost puternic resimţită de oameni, care au ales fie să se refugieze la umbră, fie să se răcorească cu apa de la fântânile publice sau consumând îngheţată: ”Nu vedeţi? Că ne aprovizionăm cu apă, că fără apă suntem terminaţi, foarte cald.Deocamdată n-avem tensiune, dar nu ne plimbăm nici mult la ora asta, mergem spre casă”, ”Cu apă şi purtăm (şapcă), că trebuie, acum a început canicula. Până acum era timpul ăla aşa cum era”.

33 de grade s-au înregistrat la Timişoara, iar în alte localităţi din regiune, termometrele au indicat şi 35 de grade Celsius. Canicula nu va dura însă, deoarece meteorologii au emis o informare de vreme rea, care intră în vigoare de mâine dimineaţă.

”Vremea o să se schimbe radical, o să fie instabilă, vom avea din nou averse, care o să aibă caracter torenţial, intensificări de vânt cu aspect de vijelie, descărcări electrice, bineînţeles, cantităţi importante de apă cumulate şi o răcire destul de semnificativă”, precizează Florina Moţiu, meteorolog, de la Centrul Regional de Meteorologie Banat-Crişana.

Instabilitatea atmosferică este cauzată de un ciclon format în Marea Mediterană, potrivit meteorologilor, care spun că astfel de fenomene vor fi frecvente pe tot parcursul verii.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche