Sari la conținut
News Alert

Primar… în pași de tango

Mai timid la început, dar atent la fiecare mișcare pentru a nu pierde ritmul, primarul Timișoarei a răspuns provocării și a dansat cu una dintre actrițele Teatrului Național. Pașii de tango i-au ieșit din prima, chiar dacă edilul a mărturisit că nu a exersat de ani buni.

"Am fost luat prin suprindere de actrița care a descins în public și mi-a întins mâna. A fost un scurt moment la care sper să-i fi făcut față. Am încercat să mă descurc, desigur că prestația mea nu a putut fi decât una modestă", ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei. 

Modestă sau nu, un lucru e cert: muzica lui Astor Piazzola l-a convins pe edilul Timișoarei să se ridice de pe scaun. A fost interpretată live de Nuevo Tango Quintet, unul dintre cele mai apreciate band-uri de tango din oraş.

Alin Stoianovici, muzician: "Muzica lui Piazzola aduce de fiecare dată suprize. Evident că știm piesele, noi le-am mai auzit de atâtea ori, dar de fiecare dată, fiecare spectacol și fiecare repetiție este o experiență unică".

Şi pentru ca pașii de tango să le iasă perfect actorilor a fost nevoie şi de pantofi cu un design cu totul special.

"Trebuie să fii puțin mai atent. Pantofii de tango trebuie să fie un pic mai chic, mai flexibili, să facă mai bine legătura între dansator și suprafața pe care dansează", spune Dumitru Mihăică, designer de pantofi.

Spectacolul "Maria de Buenos Aires" s-a jucat în acest weekend cu casa închisă. Va fi pus în scenă și mâine de la ora 19, în Sala 2 a Teatrului Naţional. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

Editor Web: Răzvan Bulacu

Pe aceeași temă