Primăria Municipiului Timișoara cere demontarea aparatelor de aer condiţionat de pe clădirile istorice

Data publicării:
AerConditionatJos icon2

O comisie formată din poliţişti şi angajaţi ai primăriei va verifica în următoarele săptămâni clădirile istorice din Timişoara. Ei îi vor soma pe cei care au montat aparate de aer condiţionat pe faţadele imobilelor să le mute de acolo. Timişorenii sunt de acord că aparatele strică imaginea clădirilor, însă mulţi se întreabă cum au primit proprietarii aprobare pentru montarea acestora.

Cetăţenii oraşului şi-au dat cu părerea: „Probabil că aspectul nu este chiar plăcut pentru centru şi pentru oraş. Adică, chiar pe unde se plimbă majoritatea oamenilor" „Cum să arate frumos aşa? Sigur că ar fi mult mai plăcut să dispară de pe faţade. Centrul frumos, nu? Merită. Este un oraş care vrea să ajungă Capitală Culturală Europeană"„Eu zic că ar trebui mutate. Acum, depinde... Primăria ştie mai bine. Dacă le-a dat aprobare..."

Administraţia locală nu negociază îndepărtarea sistemelor de aer condiţionat. Legea e legea, iar cei care au montat ilegal aparatele vor fi sancţionaţi.


„Mergeţi pe Mărăşti şi-o să vedeţi la Armată pe toate părţile, Spitalul din loc în loc şi Piaţa Victoriei nu mai vorbim... Cei în cauză nu pot refuza pentru că vor primi amendă până le vine acru", ne-a declarat Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei.

 

Potrivit legislaţiei în vigoare, toate lucrările de construcţie realizate asupra clădirilor monumente istorice necesită un aviz de la Direcţia de Cultură şi Patrimoniu Naţional Timiş, pe lângă autorizaţia de construire. Dacă acest aviz lipseşte, cei care au făcut lucrări riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Mihai Pop
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri