Primăria Timișoara a pierdut procesul cu... Primăria Timișoara

Data publicării:
primaria Timisoara 1

Procesul a fost deschis după ce mai multe geamuri termopan, în valoare de 200.000 de euro, au fost furate din interiorul unui spital aflat în construcţie, la marginea Timişoarei. Nici edilii oraşului și nici conducerea spitalului nu şi-a asumat vina, aşa că Primăria Timişoara a deschis un proces împotriva spitalului. Cum unitatea medicală este în subordinea municipalităţii, indiferent de soluţia procurorilor, tot Primăria Timișoara trebuie să achite daunele.

Viceprimarul Traian Stoia s-a exprimat plastic: ”Un lucru făcut cap-coadă cu picioarele, în care există mai multe moaşe, iar în final copilul se naşte cu handicap. Primăria nu prea înţeleg eu ce avea de câştigat, dacă câştiga, pentru că primăria finanţează în bună măsură activitatea spitalelor”.

Medicii susțin că Primăria Timișoara le-a dat hoților toate detaliile despre locul nepăzit, unde erau depozitate termopanele.

”Am depus la dosarul cauzei dovezi privind publicarea de către Primărie, în propriul ziar, a unei ştiri cu privire la aceste obiecte de inventar, termopane. în acel ziar se specifica clar şi locul unde acestea sunt depozitate”, afirmă Laura Martonosy, avocatul Spitalului Municipal Timișoara.

Termopanele care nu au fost furate au rămas zidite la subsolul acestei clădiri, iar un singur paznic este responsabil de paza lor. Cât despre viitorul clădirii sau când anume acest şantier va fi finalizat, iar aici va funcţiona un spital, nimeni nu ştie să ofere detalii.

 

Șantierul viitorului Institut de Oncologie e deschis de 10 ani. Nimeni nu știe dacă Ministerul Sănătății va mai finanţa lucrarea, mai ales că s-au pierdut 200.000 de euro odată cu furtul geamurilor termopan. Bani, pe care acum Primăria Timișoara trebuie să-i scoată din bugetul local.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri