Primăria Timișoara, erată la Top 10 datornici. Robu își cere scuze: cifrele de ieri nu reprezintă date corecte

Data publicării:
robu-13

Nicolae Robu: ”În realitate, unii dintre contribuabili au datorii mult mai mici decât cele prezentate”

Primăria Timișoara revine asupra informațiilor prezentate ieri privind datoriile unora dintre cei mai mari proprietari de terenuri şi clădiri din municipiul Timişoara, persoane juridice: ”...sunt şi cei mai mari contributori la bugetul local”. Asta, după ce, ieri, primarul Nicolae Robu susținea ca, astfel, prin difuzarea acestui top, ”să pun și o presiune pe cei în cauză”.

Robu precizează că toţi cei 10 proprietari de terenuri şi clădiri au la ora actuală datorii la bugetul de stat, dar cifrele nu sunt corecte: ”În realitate, unii dintre contribuabili au datorii mai mici sau chiar mult mai mici decât cele prezentate, dar ele tot datorii se cheamă şi, prin urmare, contribuabilii au datoria, chiar obligaţia, de a şi le achita”.

Nicolae Robu:”Regretăm eroarea intervenită în procesul de centralizare a datelor şi ne cerem scuze pentru comiterea ei”

”Îi asigurăm pe contribuabilii nominalizaţi, ca şi pe ceilalţi şi pe toţi cetăţenii că demersul nostru a fost exclusiv unul menit să asigure o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor locale, în contextul în care, din păcate, se dovedeşte că nivelul de conştiinţă al multor contribuabili lasă mult de dorit. Totodată, ţinem să mulţumim tuturor celor care, persoane fizice sau juridice, şi-au făcut datoria şi, fără nicio presiune asupra lor, şi-au achitat la timp toate dările”, transmite prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri