Sari la conținut

Primarul Timișoarei, audiat la DNA


„Ne constituim în parte civilă. Cu suma, atâta cât este ea, menționată în momentul de față”, a declarat Nicolae Robu. Mai multei informații ne-a adus Angela Novăcescu - reporter Digi24 Timișoara.

Iar cu puțin timp înainte ca actualul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, să ajungă la DNA,  pentru explicaţii în cazul finanţării echipei Politehnica, fostul edil şef, Gherghe Ciuhandu, a făcut pentru prima dată, din proprie inițiativă, declaraţii despre acelaşi dosarul, în care el este inculpat. Ciuhandu se apără și spune că, finanţarea s-a realizat legal.

Într-un document de 4 pagini, fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, susţine că procurorii Direcției Naționale Anticorupție greşesc şi că finanţarea echipei de fotbal Politehnica Timişoara s-a făcut perfect legal. Asta pentru că, spune fostul edil, documentele care au stat la baza finanţării au fost avizate atât de secretarul Primăriei Timişoara cât şi de prefectul judeţului, care nu a atacat-o în contencios.

„Între anii 2008 şi 201, Camera de Conturi Timiş a efectuat anual misiuni de audit financiar, constatând, de fiecare dată, legalitatea asocierii şi a acordării sumelor de bani către echipa de fotbal. (...) Întrebarea firească este, cum dintr-o dată, la opt ani de la demararea negocierilor de asociere şi aproape cinci ani de la consumarea contractului, DNA descoperă abuzuri în serviciu, punând sub urmărire şi funcţionari din Primăria Timişoara care, în virtutea atribuţiunilor lor de serviciu, au gestionat această asociere?”, se întreabă Ciuhandu.  

Fostul edil, dar şi mai mulţi angajaţi din primărie, sunt acuzați de abuz în serviciu pentru crearea unui prejudiciu de 27 de milione de lei bugetului local.

Reporter: Caterina Ledrer