Primarul Timișoarei Nicolae Robu câștigă procesul împotriva ANI, care-l declarase incompatibil

Data publicării:
robu 1

Înalta Curte de Casație și Justiție ”a anulat raportul ANI, care reclama starea de incompatibilitate a lui Nicolae Robu, pentru că a deținut atât funcția de rector al Universității Politehnica, cât și pe cea de senator PNL (2008-2012)”, ne anunță societatea de avocatură "Chiuariu & Asociații".

Hotărâre instanței supreme este definitivă și irevocabilă.

”Incompatibilitatea constatată de ANI și menținută de prima instanță se baza pe o interpretare greșită a legii. Apărarea noastră s-a bazat în principal pe argumentul că, potrivit unor prevederi tranzitorii care au fost ignorate de prima instanță, incompatibilitățile stabilite de noua lege a educației urmau să se aplice numai mandatelor de rector viitoare, dobândite în baza noii legi, și nu mandatelor în curs, situație în care se afla și dl. Robu”, a explicat Tudor Chiuariu.
 
În 2011, Nicolae Robu, la fel ca și alți rectori parlamentari din țară, a fost declarat incompatibil de ANI. Respectivii ocupau în același timp fotoliul de rector si isi exercitau mandatul de senator sau deputat.

Nicolae Robu a pierdut în prima instanță, însă a fost tot timpul optimist. El anunțase că, dacă ar fi pierdut lupta cu ANI, mandatul de primar nu i-ar fi afectat. Tot în 2011, printre rectorii găsiți incompatibili de ANI se numarau Ecaterina Andronescu și Ștefan Drăgulescu.

UPDATE. Robu le reamintește ”semenilor şacalizaţi”: Nu mor caii când vor câinii!

”S-a făcut dreptate! Eu n-am greşit cu nimic, mi-am făcut doar datoria, cu conştiinciozitate, loialitate, cinste și corectitudine, atât ca rector, cât şi ca senator - funcţii în care am fost ales, în ambele, perfect legal -, aşa cum am procedat de când mă ştiu şi cum voi proceda întotdeauna, în orice poziţii voi ajunge să fiu!” În acești termeni și-a conceput Nicolae Robu declarația de presă care a urmat anunțării verdictului.

Primarul mulțumește completului de judecată, avocaților, familiei, colaboratorilor, timişorenilor și nu uită să tragă o salvă spre magistratul de la Curtea de Apel din Timişoara, care s-a ocupat, anterior, de procesul său: ”dincolo de motivaţia jenantă a sentinţei, pur şi simplu s-a antepronunţat, chiar din debutul procesului”.

„Le reamintesc semenilor şacalizaţi o vorbă veche: "Nu mor caii când vor câinii!", susține Robu, care dă asigurări că Timișoara va fi a timișorenilor și nimeni ”nu se va mai înfrupta din ea”, ”nici ţigani, nici jegmănitori cu gulere albe!”.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri