Prime de sărbători, în vizorul Curţii de Conturi

Data publicării:
satchinez prima

- Dumneavostră aţi primit primă de sărbători, în 2012? ”Eu nu-mi mai aduc aminte”. Alţi angajaţi recunosc că, fiecare din cei 25 de funcţionari, a primit în 2012, lunar, 430 de lei. ”Noi primim nişte drepturi, pe care Curtea de Conturi ni le-a sistat, la controlul ce l-am avut. Prin contractul colectiv de muncă, cu sindicatul, primeam nişte drepturi speciale sau prime de sărbători. Şi nu ne mai dă dreptul, pentru că nu ştiu ce contracte au apărut”, a afirmat un angajat, într-o filmare cu camera ascunsă.

Valoarea sumelor acordate se ridică, conform angajaţiilor, la 130.000 de lei. Curtea de Conturi susține, însă, că prejudiciul adus bugetului comunei este mult mai mare: ”La Unitatea Administrativ Teritorială Satchinez au fost efectuate cheltuieli materiale, în suma estimată de 673.000 de lei pentru acordare necuvenită, contrar prevederilor legale, de drepturi băneşti, prime de sărbători, în baza contractului/acordului colectiv de muncă, inclusiv contribuţiile angajatorului la bugetele publice”.

Autorităţile locale trebuie să explice de unde provin banii şi cum anume au fost împărţiţi. Contactat de reporterii Digi24 Timișoara, primarul comunei, Ion Dan Florin, nu a vrut să comenteze subiectul: - Noi suntem deja aici, putem să venim unde sunteţi dumneavoastră, ”Nu, pentru că sunt în consiliul de administraţie al şcolii”, - Şi cât durează acest consiliu?, ”La revedere, sărut mâinile!”.

Reprezentanţii Curţii de Conturi le-au cerut deja autorităţilor din Satchinez să returneze banii care nu pot fi justificaţi. Acestea au dat în judecată, însă, Curtea de Conturi şi se aşteaptă decizia instanţei.

Reporter: Adina Iriza
Operator: Cosmin Pârlogea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri