Prin România, în drum spre Occident. Doi cetățeni afghani au încercat să treacă ilegal frontiera la Beba Veche

Data publicării:
refugiati

Cu gardul ridicat în ultimele zile ce separă Ungaria de Serbia și închide complet granița dintre cele două țări, doi bărbați din Afghanistan care voiau să ajungă în Occident s-au văzut nevoiți să găsească un nou drum spre Occident.

"Cei doi cetățeni afghani au încercat să treacă frontiera din Serbia spre România chiar pe câmpul pe care îl vedeți în spatele meu. Polițiștii i-au depistat și i-au reținut în dreptul localității Beba Veche", spune Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.

După mai bine de trei ore de audieri, cei doi bărbați din Afghanistan, care sunt frați, au hotârât că vor să se întoarcă în Serbia.

"Fapt pentru care se află în procedură de readmisie, ceea ce înseamnă că vor fi retunați pe teritoriul statului vecin", a precizat Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Oamenii din comuna Beba Veche au auzit și ei de afghanii care au ajuns aproape de satul lor și sunt gata să îi primească pe refugiați, cum știu ei mai bine:
"Le-am pregătit mâncare sau na, ne-am asociat, să le ducem mâncare apă ce le trăbă, haine. Cui? Păi la sinistrații ăștia, la refugiați",
"Doi cetățeni din Afghanistan care... Da, da. Ați auzit?Da, am auzit or fost prinși, da",
"I-ați ajuta? Păi dacă s-ar putea, sigur, de ce nu. Cum? Păi cu o mâncare, cu o haină, cu o plapumă".

Potrivit celor de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră dintre persoanele depistate că încearcă să treacă ilegal frontiera cele mai multe vin din Siria, Irak și Afghanistan. Doar anul trecut, 909 persoane au fost prinse de polițiștii români în timp ce încercau să intre ilegal granița în țara noastră.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri