Probleme din cauza străinilor în Complexul Studenţesc din Timişoara

Data publicării:
haos A

Plângerile s-au înmulţit de-a lungul anilor, însă nimeni nu a găsit o soluţie la problemele reclamate. Străinii sunt renumiţi în campus din cauza comportamentului care cam lasă de dorit, spun studenţii români: ”Tot timpul au fost probleme cu ei, fac multă mizerie, multă gălăgie, au spart”. -Aţi făcut reclamaţii? ”Şeful de cămin a făcut reclamaţii, dar nu cred că s-a rezolvat ceva. Le-au dat foarte multe amenzi, deci nici cu amenzi nu s-a rezolvat nimic”, ”Probleme de comportament, în general, diverse dispute între ei şi cei de la noi. Mai mult nu mă pot pronunţa”, ”Dispute sunt pentru că suntem oameni. Şi ei sunt oameni şi noi suntem oameni şi între oameni tot timpul o să fie dispute”.

Oamenii legii au hotărât acum să facă ordine în Complexul Studenţesc. Poliţia Locală va suplimenta echipele care patrulează prin zonă, iar agenţii din cadrul IPJ Timiș vor sta de vorbă cu rectorii universităţilor pentru a rezolva problema.

”Orice cetăţean care se află pe teritoriu statului român trebuie să respecte legile din România, dacă nu, va suporta rigorile ei. Studenţii noştri încep să aibă pe zi ce trece o conduită exemplară chiar, dar trebuie să avem grijă ca ei să nu devină victime”, ne spune Tiberiu Pistrui, şeful Compartimentului de Analiză, Prevenire şi Combatere a Criminalităţii din cadrul IPJ Timiş.

Numai la Universitatea de Vest din Timișoara învaţă anual peste 550 de studenţi veniţi din toată lumea.

reporter: Maria Rohnean
operator: C. Pîrlogea/G. Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri