Problemele antreprenorilor şi soluţiile Guvernului

Data publicării:
imm prima

Una din principalele probleme cu care se confruntă oamenii de afaceri din Timiş este legată de controalele care vizează fraudele financiare. În acest sens secretarul de stat vine cu o propunere de modificare a Codului Fiscal, astfel încat aceste verificări să fie obiective.

”În Codul Fiscal să oferim garanţia aplicării interpretării fiscale cea mai favorabilă contribuabilului în timpul unui control fiscal. Marjele sunt destul de largi şi lipsa de obiectivitate a unui control fiscal poate duce la probleme foarte serioase pentru o firmă”, spune Cătălin Beciu.

Practic, la prima abatere, să să se aplice cea mai mică sancţiune. Este propunearea secretarului de stat, care adaugă că, dacă aceeaşi abatere se repetă, să existe posibilitatea ca organele de control să dea amenda maximă.

O altă problemă a antreprenorilor este lipsa de comunicare a Ministerului de Finanţe. Oamenii de afaceri spun că deseori răspunsul care vine din partea acestei instituţii nu-i ajută cu nimic.

”Foarte des se întâmplă ca răspunsurile care vin de la Ministerul de Finanţe să nu fie asumate sau să nu fie opozabile terţilor. Este anormal ca o instituţie să nu poată da un răspuns care să fie opozabil”, precizează Adrian Păşcuţă, şeful Oficiului Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie.

Secretarul de stat prezent la Timişoara a precizat că încearcă să fie un mediator între oamenii de afaceri şi Ministerul de Finanţe, însă, adaugă acesta, va fi tot timpul de partea celor care vin din mediul privat.

”Mie mi-e greu să fiu un mediator între mediul de afaceri şi Ministerul de Finanţe pentru că eu provin din mediul de afaceri, dintr-o companie care împlineşte anul acesta 20 de ani, deci sunt mai degrabă de partea oamenilor de afaceri”, spune Cătălin Beciu.

Antreprenorii din Timiş care sunt de acord cu propunerile Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri sunt aşteptaţi luni la sediul Centrului de Afaceri din Timişoara pentru a semna documentația în care sunt inlcluse și problemele la care ar dori să găsească rezolvare.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri