Sari la conținut

Produsele unicat: magnet pentru doamne

Modelul unicat al hainelor, diversitatea, dar și prețul le îndeamnă pe doamne să aleagă târgurile vestimentare, în detrimentul magazinelor. Iar doamnele au de unde alege. Peste 50 de designeri din vestul țării și-au adus creațiile la târg.

Daniel Ignat, designer vestimentar, ne spune ce putem găsi aici: „Haine noi, o nouă colecţie de toamnă, foarte multe produse groase, vestuţe, blană... Şi, totodată, creaţiile mele din vară sunt la reduceri de 60%, 40%." 

„Păi noi avem poşetele hand-made făcute din hârtie, care este prelucrată înainte, e un procedeu care durează între o săptămână şi două săptămâni. Ele variază în funcţie de model între 100 şi 200 de lei, depinde de model, dacă este cu capac fără capac", spune Vasiana Pop, artist hand-made.

Iar, pe lângă unicitate, designerii oferă şi reduceri, mai ales la hainele din vechile colecții.

„Cea de-a patra ediţie, de anul acesta, vine cu o nouă secţiune, Out of the Closet, unde clienţii pot găsi produse la preţuri mai mici decât jumate, colecţii care au fost în vară sau în toamna trecută iar acuma le pot achiziţiona la un super preţ", ne informează Iulia Cazacu, organizator al evenimentului.

„În principiu, este o diferenţă de preţuri, la new colection preţurile variază în funcţie de fiecare designer, la mine se învârte în jur de 300 - 400 de lei, în funcţie de complexitate designului, de materialele folosite iar la secţiunea Out of the Closet, preţul maxim este de 50 de lei" - Alexandra Onişă, designer vestimentar. 

Târgul are loc până vineri, 24 octombrie, la un hotel din centrul Timișoarei.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Răzvan Bulacu