Profesori pentru o zi: viceprimar și polițist... la catedră

Data publicării:
profesor 1

Este pentru prima dată când Radu Asaftei, viceprimarul orașului Sânnicolau Mare, a lăsat de-o parte atribuțiile de la primărie și a îmbrățișat, pentru câteva ore, meseria de dascăl. Puțin emoționat, a venit pregătit cu exerciții de matematică pentru elevii de clasa a V-a.

"O experiență deosebită. Am și eu copii, dar să interacționezi așa cu ei, la clasă, chiar nu am mai avut experimentul acesta. Sper să se repete, mi-a plăcut și copiii sunt minunați", susține Radu Asaftei.

 

„Profesorii de-o zi" au fost atent supravegheaţi de dascălii adevăraţi. "Foarte bine se pricepe. Dânsul are și o pregătire în domeniu, deci a avut toată încrederea. Să vedem, totuși, cum o duce până la capăt", ne spune Cozmin Muntean, profesor de matematică.



Și agentul-șef adjunct Ilie Stanache, de la Poliția de Proximitate a orașului, și-a luat în serios rolul de pedagog. Uniforma a fost singurul lucru care l-a dat de gol: "Mi-am închipuit că o să fie mai ușor, dar nu, nu este atât de ușor. Pentru mine este o provocare și o iau ca atare. Având în vedere că sunt polițist de proximitate și, având în atribuții acest lucru, va trebui să respect tot timpul sarcinile care revin".

 

Pe cât de stresați au fost profesorii de ocazie, pe atât de încântați au fost elevii cărora le-au predat. Cei mici spun că au învățat și s-au distrat în același timp: ”Mi se pare un om bun”, - Și te-a învățat astăzi ceva? ”Da. Ne-a învățat multe operații”, ”Știe să facă glume destul de bune!”, ”Este interesant, aflăm lucruri interesante, noi”, - Ți-au folosit? ”Da, unele dintre ele chiar mi-au folosit”, ”A fost o oră destul de frumoasă, să spunem așa”.

 

Prima ediţie a evenimentul "Profesori pentru o zi" a fost pregătit de Asociaţia „San Didactica" din Sânnicolau Mare. Claudia Grui, președintele acestei asociații, afirmă: "Săptămâna aceasta am desfășurat activitatea "Profesor pentru o zi". În cadrul acestei activități, oameni din cadrul comunității locale au avut ocazia să experimenteze o zi la școală".

Şi pentru că toţi cei implicaţi au fost încântaţi de experienţă, organizatorii promit să o repete şi anul viitor.

reporter: Ioana Sapianu
operator: Alin Lungu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri