Program de testări gratuite. Iată cum voluntariatul şi caritatea salvează vieţi la Timişoara!

Data publicării:
ionac a

La 70 de ani, Doina Gaode a venit la screening ştiind că analizele sunt gratuite. Este una dintre cele 40 de persoane care au aflat la timp despre problemele pe care le au. Femeia va fi supusă unor investigaţii suplimentare. În cadrul aceluiaşi program, au fost testate 400 de persoane, 70 la sută dintre ele având un factor de risc ridicat.

 

”Primele rezultate oficiale ale screeningului vor fi anunţate în aproximativ o lună şi jumătate. Misiunea pe care şi-au asumat-o medicii timişoreni este ca programul lansat aici să fie implementat în întreaga ţară”, a declarat pentru Digi24 Timișoara Mihai Ionac, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean Timişoara.

În campania derulată de Clinica de Chirurgie Vasculară sunt implicate 20 de cadre medicale. Acestea le fac oamenilor, gratuit, o consultaţie de chirurgie vasculară, un test Doppler pentru boala arterială periferică, dar şi teste pentru depistarea nivelului de colesterol, lipide şi glicemie din sânge. Fără sponsorizări, un bolnav ar trebui să plătească câteva sute de lei pentru toate aceste investigaţii.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: George Ştefăniţă
Redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri