Proiecte importante pentru Timişoara

Data publicării:
n06 20proiecte 20importante 20pentru 20timisoara 20270213-51787

Proiectul TimPark a trecut de votul consilierilor, dar nu a fost lipsit de discuţii. O oră le-a trebuit consilierilor să se pună de acord.

În ciuda contestatarilor, din 15 martie TimPark intră în vigoare, iar şoferii vor plăti între 0,5 şi 1,5 lei pentru fiecare oră de parcare, în funcţie de zona în care îşi lasă maşinile. Până atunci tichetele TelPark rămân în vigoare.

Un alt proiect votat a fost cel care modifică plata chiriilor pentru spaţiile deţinute de municipalitate. Nu înainte însă ca lista plătitorilor să fie modificată de mai multe ori. Chiar dacă unii consilieri nu sunt siguri de ceea ce au votat, executivul numără deja încasările pentru spaţii.

Tot la şedinţă de plen, aleşii municipali au aprobat controversata taxă pentru animalele de companie.

S-a făcut un prim pas şi pentru reorganizarea traficului în zona centrală. Proiectul presupune închiderea Inelului 1 de circulaţie şi construirea unui pasaj în Piaţa Victorie. Consilierii au votat iniţiativa. La fel, şi indicatorii tehnico-economici necesari pentru demararea proiectului de ridicare a noului corp al Spitalului de Copii Louis Ţurcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri