Sari la conținut

Protest al studentilor din Republica Moldova

Zeci de studenţi basarabeni din Timişoara şi-au exprimat nemulţumirea faţă de actuala situaţie politică, economică şi socială din Republica Moldova. Protestul a fost organizat în semn de solidaritate cu familiile acestora rămase acasă, dar şi cu miile de moldoveni din diaspora. Studenţii le-au transmis politicienilor să se îndrepte spre Europa şi nu spre Est şi au cerut DNA să treacă Prutul.

Studenţii basarabeni au ţinut să protesteze cu ocazia finalei campionatului de fotbal disputat de echipele organizaţiei. Mulţi dintre ei sunt în ultimii ani de studiu, însă sunt reticenţi cu privire la întoarcerea acasă.

Cei prezenţi au adus pancarde cu mesaje precum „Timişoara simte, vede aude!” sau „DNA, treceţi Prutul!”.

"Din cauza politicienilor pe care-i avem acasă, care în timpul alegerilor au promis parcursul european, iar acum îşi fac interesele lor.  Fiind o instituţie care se ocupă cu corupţia şi politicienii corupţi, îi îndemnăm să treacă Prutul şi să rezolve această situaţie şi la noi această problemă"Radu Pascaru preşedintele de onoare al Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara

Sitauţia din Republica Moldova îi face pe mulţi studenţi să fie reticenţi în privinţa întoarcerii acasă.

În Timişoara învaţă în prezent peste 600 de studenţi din Republica Moldova. Proteste similare au mai avut loc la Chişinău şi Paris.

Reporteri: Angela Novăcescu, Maria Rohnean

Operator: Dan Petcu