Protest din cauza constructorilor

Data publicării:
protest branisca

Autorităţile le-au cerut constructorilor nu o data să ia măsuri, fără niciun rezultat, şi cred, acum, că  rezolvarea va veni doar în urma unui proces în instanță.Localnicii din Brănișca au traversat de mai multe ori trecerea de pietoni, obligând camioanele să oprească minute bune. Localnicii spun că de mai bine de 1 an sunt nevoiți să suporte zgomotul camioanelor care circulă pe drumul județean din comună.

„Până jos, efectiv. Asta îi doar o singură casă. [Și asta e doar din cauza camioanelor?] Da, din cauza camioanelor, vecinul de dincolo, deci toată lumea în Brănișca”, povesteșe un localnic.

„Mașinile ne distrug casele, în afară de șosea, și zgomotul ăsta infernal... îi crăpată casa, înăutru îi crăpată, se decupează ușile”, spune un altul.

„Mmașinile care trec, mașinile mari care trec și crapă casele, uitați... îi casa mea acolo, se vede cum îi crăpată”, admite un alt vecin.

Primarul comunei Brănișca, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean s-au alăturat protestatarilor. Autorităţile se plâng că niciuna din solicitările oficiale adresate constructorilor anu a fost soluţionată.

„A ajuns drumul într-o stare jalnică, de nu se mai poate circula pe el, mai ales că vine iarna, vor îngheța gropile și se va exfolia mai mult. Numai de la cei de la autostradă în jur de 300 de mașini care fac în jur de 5-6-7 curse pe zi”, explică Teodor Lazăr, primarul comunei Brănișca.

Reprezentanții forului judeţean, de care aparţine drumul, spun că, în afara unui protocol prin care constructorii se obligă să repare șoseaua la finalizarea lucrărilor, firmele nu sunt receptive la problemele localnicilor.

„Am convocat o ședință pentru miercuri, la care vor participa directorul de la Direcția Regională de Drumuri Timișoara, constructorii, prefectul, dar cred că este a 10-a sa a11-a ședință de la începutul anului, nu mă aștept la minuni, o s-o facem însă din respect pentru localnicii din Brănișca, dar impresia mea e că vom ajunge cu acest conflict în instanță”, precizează Adrian David, președintele CJ Hunedoara. 

Lucrările la DN76 Deva – Oradea trebuie finalizate în primăvara anului viitor. În ceea ce privește tronsonul de autostradă Deva- Lugoj, nu există, în acest moment, un termen exact de inaugurare a șoselei de mare viteză.

Reporter: Andrada Novăcescu

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri