Sari la conținut

Protestul-petrecere al chiriașilor ANL, la Timișoara

Delimitată de o boltă din baloane colorate, strada pe care se află blocurile ANL cu probleme s-a transformat în ring de dans pentru chiriași.

„Poarta Raiului între ghilimele. De aici încolo se trece într-o zonă de ilegalitate să zicem așa”, spune un locuitor al blocurilor ANL.

Oamenii au împodobit locul cu pancarte, baloane, mese cu mâncare și spații de joacă pentu copii.

„Dacă în urmă cu o săptămână au existat mesaje doar pe ușile blocurilor, acum oamenii au lipit pancarte pe pereții celor cinci imobile pentru că reprezentanții primăriei au amânat din nou vânzarea apartamentelor” - Angela Novăcescu, reporter Digi24 Timișoara.

„Ei au spus că au nevoie undeva la trei luni ca să le intabuleze și din diverse surse se estimează în jur de 40.000 de euro”, spune un alt vecin.

„E strigătul disperării. Este petrecere de rămas bun pentru țara noastră. Ne pare foarte rău, suntem toți cu studii superioare, cu copii, vrem să trăim în țara noastră dar nu se mai poate”, adaugă un alt timișorean prezent la protestul-petrecere.

„Mesajele tuturor sunt legate de nemulțumirea noastră că nu ne putem cumpăra acest apartamente”, mai spune o locuitoare.

Problemele la blocurile ANL au îeșit la iveală în urmă cu șase ani, atunci când oamenii au început să facă solicitări de cumpărare a apartamentelor. Situația nu poate fi momentan rezolvată pentru că imobilele nu sunt intabulate. Aproximativ 200 de locatari au împlinit 35 de ani și sunt nevoiţi, acum, să plătească chirii de zece ori mai mari, față de cele achitate în momentul în care s-au mutat în apartamente. 

Reporter: Angela Novăcescu

Operator: Dan Petcu