Pulsul pieței imobiliare: vara aduce chirii mai mici în Timișoara

Data publicării:
chirii 2a



Alexandra Belin este studentă în anul I la Facultatea de Medicină și a decis să profite de prețurile din această perioadă. Era în căutarea unui apartament cu o cameră, complet mobilat și dotat cu toate utilitățile. Nu doar ca l-a găsit, dar și-a permis și să-l închirieze.

"În această perioada au scăzut prețurile chiriilor față de restul anului. Eu am gasit un apartament cu o cameră la 220 de euro și e OK, în rest ar fi fost peste 260", a declarat ea pentru Digi24 Timișoara.

Ca și Alexandra, și alți tineri care își căutau locuința au profitat de ofertele de pe piață.

"Este o perioadă favorabilă, în care tarifele la chirii sunt puțin mai mici, undeva la 10-15%, în comparație cu ce a fost acum trei luni. Dacă un apartament cu trei camere se putea închira cu 350-400 de euro, acum se poate închiria cu 250-300 de euro", ne-a precizat Emanuel Bejenaru, manager general al unei agenții imobiliare.

În Timișoara, cele mai multe apartamente libere pentru închiriere se află în Complexul Studențesc. Tot acolo - estimează specialiștii imobliari - va fi și cea mai mare cerere în toamnă.

Iată opinia lui Daniel Crainic, reprezentant al unui portal de imobiliare: ”Această perioadă este cea mai bună pentru a căuta chirii pentru că sesiunea se termină”. Agenții imobiliari susțin însă că, din septembrie, prețurile la chirii o să crească din nou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri