Punctele suplimentare de pe ordinea de zi i-au scos din sală pe consilierii PDL!

Data publicării:
consiliu local a



Pe ordinea de zi au fost trecute şi votate de aleşii locali 21 de proiecte. Materiale suplimentare au fost... 22! Când s-a ajuns la ele, consilierii PDL au părăsit ședința.

„Am considerat că un an de grație acordat executivului Primăriei pentru a intra pe regulamentul Consiliului Local a fost suficient și sperăm să fi înțeles acest lucru", a afirmat Maria Săcăran, consilier local PDL.

Ceilalți consilieri au rămas în sală şi au votat proiectele suplimentare. Chiar şi aşa, din lipsă de cvorum, nouă dintre ele au fost retrase de pe ordinea de zi.

„Sunt procedurile care sunt și probabil colegii de la PDL au găsit o formă mult mai vizibilă de a arăta lucrul ăsta. De altfel, și eu ca președinte, eu nu puteam să plec din sală pentru că trebuia să conducă cineva ședința", a precizat Adrian Orza, consilier PNȚCD.

Primarul Nicolae Robu susține că importanța proiectelor l-a determinat să le introducă pe ultima sută de metri în plenul Consiliului Local.

„Voi proceda, desigur, așa cum se poate proceda. Nu a fost nicio greșeală din partea mea, nici astăzi și nici altădată vizavi de de materialele suplimentare. Eu am impus un ritm de lucru foarte alert, cu angajarea unui număr foarte mare de proiecte. Toate necesită hotărâri de consiliu local", spune primarul Timișoarei Nicolae Robu.

Aleșii PDL susțin că vor părăsi din nou sala de consiliu, dacă și la ședințele viitoare vor apărea proiecte pe ultima sută de metri.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Cristian Axinte
redactor: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri