Rable scoase la licitaţie la Arad. Preţurile de pornire sunt cuprinse între 300 şi 3.000 de lei

Data publicării:
rable

”Această maşină a fost ridicată din zona gării, Subaru a fost ridicat de la Registrul Auto - a blocat drumul, Ford-ul a fost ridicat din Piaţa Sporturilor fiind abandonată fără numere”. Până la licitaţia ce va avea loc peste două săptămâni, maşinile care vor fi vândute pot fi văzute de cei interesaţi într-o parcare a Primăriei, locul în care sunt aduse maşinile ridicate pentru că au fost parcate ilegal.

Între rable se găsesc şi maşini cu potenţial, cum ar spune cunoscătorii, cum este această maşină de familie care are un preţ de pornire de 3.000 de lei şi care arată impecabil la exterior. - De unde provin maşinile care sunt aici? ”În general, mai toate maşinile, 80%, sunt abandonate”, - Şi restul? ”Şi restul sunt parcate neregulamentar”, afirmă Alexandrul Ocroş, responsabil parc maşini abandonate.

Vedeta expoziţiei de rable este această rulotă care are un preţ de pornire de 1.200 de lei. Are şi câteva probleme. Şi anume: instalaţia electrică este defectă şi, de asemenea, caroseria nu este etanşă.

Primăria Arad nu este la prima experienţă de acest fel. În urma primelor două licitaţii au fost vândute aproximativ 150 de maşini. 40.000 de euro au ajuns în bugetul local. ”Este a treia licitaţie pentru valorificarea maşinilor abandonate de pe domeniul public, prima a fost în anul 2010”, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Licitaţiile de rable adunate de pe domeniul public se organizează o dată la doi ani. Acest termen depinde însă de numărul de maşini găsite abandonate pe străzi dar şi de procedura de trecere a acestora în patrimoniul primăriei.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri