Sari la conținut

Radu Jude, debut în teatru

Piesa „Scene dintr-o căsnicie” spune povestea unui cuplu – de la primul avort, la crize de gelozie, escapade amoroase și împăcări. E povestea pe care Radu Jude a mizat pentru primul său spectacol de teatru și recunoaște că a fost diferit față de film.

„S-au modificat pe ici pe colo în spectacol și ăsta e un lucru cu care mă obișnuiesc greu, pentru că în film lucrurile sunt fixate și cam alea rămân [...],  dar aici diferențele sunt mult mai mari”, povestește Radu Jude.

Veniți singuri sau în doi la spectacol, oamenii au recunoscut multe din problemele cu care se confruntă un cuplu.

„A spus foarte multe adevăruri. Un adevăr? Multe...că suntem confuzi că trebuie să fim atenți unul la celălat”, spune un timișorean prezent la spectacol.

„E greu să faci o piesă bună dintr-un subiect banal, dar în seara asta am văzut că e fantastic”, adaugă un alt spectator.

Actorii recunosc că nu în fiecare zi primesc indicații de la un regizor premiat cu Ursul de Argint la Berlin.

„Toată lumea știe că este regizor de film și ne gândeam că o să lucreze altfel și eu la început am fost derutată așa”, admite Claudia Ieremia, actriță. 

„Eu m-aș bucura ca scenele dintr-o căsnicie să nu le găsim în viețile și căsniciile reale ale celor din jurul nostru, dar din păcate sunt foarte reale”, completează Ion Rizea, coleg de scenă.

Următoarea reprezentație a spectacolului „Scene dintr-o căsnicie” va fi mâine de la ora 19, iar prețul unui bilet este între 20 și 40 de lei. 

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Șoșdean